Gewicht en afmetingen

Gewicht en afmetingen

Er is een maximumgewicht van 3500kg voor je huisje inclusief het gewicht van de trailer. Boven dit gewicht mag je niet legaal over de weg. Voor mijn vader en ik was het een kunst om onder dit gewicht te blijven en we vroeger ons dan ook af hoe we dit konden inschatten of dat we maar een gok moesten nemen en aan het einde naar een weegbrug moesten gaan. Uiteindelijk hebben wij het opgelost door alles te wegen voordat het in het huisje werd geplaatst. Ook via de website waar we materialen hadden gekocht stond vaak een gewicht. Zo kan je in ieder geval een schatting maken.

Ik kwam er later achter dat er genoeg huisjes zijn die zich niet aan het gewicht hebben gehouden.

We hebben tussendoor ook gemeten met een caravanweger door erover heen te rijden aan beide kanten. Dit was nog een hele uitdaging maar uiteindelijk hebben we ervoor kunnen zorgen om onder het gewicht te blijven :).

Andere afmetingen: De hoogte van een Tiny house mag bijvoorbeeld maar 4 meter hoog zijn vanaf de grond en 2,55 meter breed. Houdt er rekening mee dat de band ook nog iets inzakt naarmate het gewicht meer wordt. Dit zorgt voor nog een paar extra centimeter :).

De kogeldruk moet ook goed zijn om over de weg te kunnen. Niet dat je huisje opeens achterover klapt omdat al het gewicht aan de achterkant zit… Hiervoor hebben we voor het bouwen een inschatting gemaakt en met de indeling ervoor gezorgd dat het gewicht redelijk is verdeeld. Daarna hebben we de kogeldruk gemeten door de aanhanger aan de voorkant op een weegschaal te zetten en alle steunpoten los te halen.

One Reply to “Gewicht en afmetingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *