Efficiënt inrichten

Efficiënt inrichten

Omdat het gaat om een kleine ruimte, is het handig om deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Het filmpje hieronder laat een kleine rondleiding zien over hoe ik dat heb gedaan.

Keuzes maken

Het is belangrijk keuzes te maken en jezelf af te vragen wat nu echt belangrijk is.

In mijn huisje heb ik ervoor gekozen een aantal dingen weg te laten:

1. Geen tv. Ik heb gemerkt dat dit een goede manier is om je tijd te verspillen en heb er dan ook voor gekozen om geen moeite te doen om een tv te instaleren. In plaats daarvan heb ik ruimte overgelaten voor mijn (tiny) boekenkast. Ik moet zeggen dat ik de tv absoluut niet mis en veel vaker een boek pak.

2. Geen vaatwasser. Af en toe is het wel vervelend om geen vaatwasser te hebben. Bijvoorbeeld als je echt even geen tijd hebt en al je spullen in de afwas staan. Maar het went wel gelukkig en het is maar afwas voor één persoon. Dat vind ik de extra ruimte dan wel waard.

3. Geen wasmachine. Aangezien mijn ouders een ontzettend mooie wasmachine en droger hebben, ga ik het liefste daar mijn was doen. Het was ook nog een plan om in de schuur naast mijn huisje een badkamer te maken met wasmachine en droger. Om deze redenen vond ik het niet noodzakelijk om deze zelf in te bouwen. Ik was toch maar één keer per week.

4. Geen eettafel. Meestal eet ik op mijn bank of aan mijn bureau. Tot nu toe nog geen eettafel nodig gehad. Alleen ik ben van plan om in de toekomst die mogelijkheid wel te hebben ;p. Een tafel die je kan uitklappen, mocht je deze ooit nodig hebben.

Verder heb ik het meeste wel in mijn huisje. Soms ziet het er misschien anders uit, maar ik heb het wel.

Naast de keuzes die ik heb gemaakt in mijn huisje is het belangrijk om je spullen te minimaliseren. Dat scheelt met opruimen en dan kan je in ieder geval je spullen kwijt.

4 Replies to “Efficiënt inrichten”

    1. Hee! dankjewel voor het compliment 🙂 Het huisje staat nog op de trailer. Wel hebben wij er wat steunbalken ondergezet om de wielen te ontlasten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *